helene

Kontakta mig

Här på min hemsida visar jag vad håller med: målar, illustrerar, arbetar med grafisk design som layout, gör logotyper, fotograferar och gör digitala berättelser. Om du är intresserad, behöver hjälp med uppdrag , bilder eller vill få kontakt med mig maila mig gärna till helenemodigh@gmail.com

Utbildning: Efter gymnasiet på Olympiaskolans Samhällsvetenskapliga linje med estetisk variant,Flyttade jag till Stockholm helt övertygad om att jag skulle utbilda mig till textildesigner. Jag gick på Nyckelviksskolans textila inriktning,därefter på Konstfacks kvällkurser i frihandsteckning och Mariahissen grafikskola och lärde mig screentryck och koppargrafik.  Fortsatte till Beckmans och läste Grafisk design Reklam och illustration. Efter Beckmans blev intresset stark för foto. Jag sökte till School of Visual Arts i NewYork. På School of Visual Arts studerade jag foto, screentryck, måleri, konst- och litteratur-historia. 1996 blev jag klar gymnasielärare i medieämnen. Jag studerat Digital Bild  och digitala verktyg på DI i Stockholm och Digitala verktyg på Högskolan i Halmstad. Har lärarlegitimation i alla medieämnen för gymnasiet samt Bild för högstadiet. Jag har sedan mars 2018 läst till behörighet att undervisa i Svenska som andra språk.

Arbetsliverfarenhet och uppdrag : utställning- ,inredning-, textil-design, tidningslayout, grafiskdesign, ide-, typografi-skissering, orginalmontage, fotografering, scenografi, reklam- och informationsansvarig på större företag, utställnings- och konferens-ansvarig, föreläsare. Har undervisat i Grafisk design-Grafisk kommuniaktion-Grafisk illustration-Fotografisk bild och Estisk kommunikation. Undervisar i Bild, svenska och Svenska som andra språk. Verksam som konstnär främst med måleri.

Copyright © 2012-2022 Helene Modigh --- Webdesign Caesax Multimedia